NieuwsBoven2

KUNSTSTOF LASSEN: IDEAAL VOOR EEN GAS- EN WATERDICHT LEIDINGNET

Thermoplasten worden als de belangrijkste kunststoffen beschouwd voor leidingsystemen. De meest voorkomende materialen zijn polyethyleen en polypropyleen. Om gas- en waterdichte leidingnetten te verkrijgen dienen buizen en hulpstukken met elkaar verbonden te worden d.m.v. kunststoflassen bijvoorbeeld door het spiegel- of elektrolassen. 

PE-lassen, hoe gaat dat in zijn werk 

PE is een thermoplast en wordt door het verwarmen zacht. Door het doorverwarmen van PE wordt deze plastisch en zullen de leidingen en hulpstukken uiteindelijk in elkaar doen smelten zodat er een niet demontabel verbinding ontstaat.

Lassen d.m.v. spiegellassen – De buizen/hulpstukken worden d.m.v. een verwarmingselement (lasspiegel) verwarmd, totdat er een rondom lopende ril is gevormd. Vervolgens volgt een nagenoeg drukloze verwarming tot aan de lasbaarheid van de buizen/hulpstukken. Na afloop van deze opwarmtijd wordt het verwarmingselement (lasspiegel) verwijderd en worden de buizen/hulpstukken onder druk met elkander verbonden.

Lassen d.m.v. elektrolassen – Bij het elektrolassen worden voor het verbinden hulpstukken gebruikt die voorzien zijn van weerstandsdraden. Deze weerstandsdraden worden door een elektrisch apparaat verwarmd, waarbij zowel het oppervlak van de buis als de elektrolasmof in de directe omgeving van de weerstandsdraden worden geplastificeerd. Door deze warmte uitzetting van de kunststof ontstaat de aandrukkracht, zodat er onder invloed van deze beide parameters na beëindiging van de lastijd een homogene verbinding ontstaat tussen elektrolasmof en buis/hulpstuk.

Gas- en waterdichte leidingen – Of U nu gas, water persriolering of industriële leidingsystemen nodig heeft wij leggen deze snel en vakkundig aan. Hiervoor maken wij gebruik van de aller nieuwste generatie PE100 leidingsystemen. Voordelen van PE leidingsystemen zijn o.a. gering in gewicht, geen corrosie, grote flexibiliteit optimale lasbaarheid, duurzaam, milieuvriendelijk en hoge chemische resistentie. Wij zijn verder gespecialiseerd in “slim aanleveren” en beschikken over een eigen werkplaats. In onze werkplaats verrichten wij prefab spiegellaswerkzaamheden zodat montage op de bouwplaats vereenvoudigd wordt en montagekosten gereduceerd worden.

Wilt U meer weten over kunststof lassen? Neem gerust contact met ons op en een gemotiveerd en goed opgeleid team staat voor u klaar voor een deskundig advies. Wij denken graag met U mee.