< >

Tekort aan PE en PP grondstoffen

16-03-2015
Tekort aan PE en PP grondstoffen

PEPPshortage-1024x675

 

Zoals u de laatste tijd al in de diverse vakbladen heeft kunnen lezen, worden de kunststofproducenten getroffen door een te kort aan onder andere PE en PP grondstoffen. Producenten als Sabic, lneos, LBI en Borialis hebben dan ook “force majeure” meldingen aangekondigd.

Door deze marktsituatie is ook Egeplast, onze buizenproducent voor PE leidingen, getroffen. Egeplast ontvangt minimale hoeveelheden grondstoffen en kunnen dan ook niet meer aan de huidige vraag voldoen.

Op grond van bovengenoemde situatie zal Egeplast (en ook andere PE en PP fabrikanten) de komende weken een enorm tekort krijgen aan grondstoffen. Hierdoor zullen wij bij de komende aanbiedingen van PE leidingen geen definitieve/bindende levertijden af kunnen geven. Verder kunnen, door het te kort aan grondstoffen, de prijzen van PE en PP drastísch stijgen.

Wij zullen er uiteraard alles om doen om de levertijden van de lopende opdrachten trachten te handhaven. Op reeds afgeven levertijden en prijzen, welke genoemd in onze reeds uitgebrachte offertes, kunnen geen garanties meer gegeven worden.

Wij vertrouwen er dan ook op dat u begrip zult tonen voor deze, niet alledaagse, situatie en verzoeken u dan ook met ons contact op te nemen om actuele levertijden en prijsafspraken te bespreken.