< >

20 jarige bestaan

01-01-2021
20 jarige bestaan

In januari 2001 is De Jongh Pipesystems B.V. opgericht, gespecialiseerd in PE-HD kunststofleidingsystemen- en PE-HD / PVC betonbeschermingsmateriaal t.b.v. rioolgemalen en zuiveringsinstallaties. De start vond plaats vanuit een kleine bedrijfshal met zeer klein inpandig kantoortje.

Samen met Gerjan Schreuders (beide al ruime ervaring in deze branche) zijn we vanaf het begin actief bezig geweest met telefonisch acquireren en afspraken te maken om een klantenbestand op te bouwen.

Dit was een uitdagende periode, daar er ook een compleet administratiesysteem opgestart diende te worden en opdrachten uitbleven. In de 2e helft van dat jaar kwam de eerste grote opdracht betreffende een koude- en warmte leidingsysteem bij de TU te Eindhoven. Later werd ook de eerste Europese aanbesteding van een netbeheerder binnengehaald voor PE-HD leidingen in de gasdistributie. In deze periode is Marjolein Adams ons komen verstrekken voor administratie- en orderverwerking, zodat Gerjan en ikzelf ons verder konden oriënteren op het acquireren om tenslotte het klantenbestand verder uit te bouwen.

Door steeds meer naamsbekendheid en de groei van opdrachten kwam er meer personeel en kwamen we in de knel met kantoorruimte. Dat bracht ons bij de aankoop van een bedrijfspand in 2004 aan de Steenbergseweg 106 te Dinteloord.

Dit was hoofdzakelijk kantoorruimte met een klein magazijn, waar wij tot 2008 altijd een handelsfirma zijn geweest.

Daar er steeds meer vraag uit de markt kwam om laswerkzaamheden te verrichten werd ook deze locatie al gauw te klein. 

In 2009 is er een nieuwe bedrijfsruimte gekocht met een werkplaats waar wij de eerste prefab laswerkzaamheden konden verrichten. De allereerste kunststoflasser, Alex Pietjouw, werd aangenomen. Het machinepark bestond destijds uit 1 werkplaats- en veldlasmachine dia. 90 – 315 mm en een lasbank voor PE-HD / PP / PVC waar plaatmateriaal op lengten van max. 4 meter gelast konden worden.

In de loop der jaren is het machinepark uitgebreid met zowel werkplaats- en veldlasmachines t/m dia. 630 mm.

Tevens werd voor het PE-HD / PP / PVC plaatmateriaal een buigmachine aangeschaft zodat we hier ook niet afhankelijk waren van derden.

Inmiddels had onze organisatie tot 2018 een enorme vlucht genomen en met de vraag uit de markt en onze ambitie om verder te groeien werden wij weer genoodzaakt om naar een grotere locatie op zoek te gaan.

In januari 2018 hebben we dan ook een nieuw bedrijfspand (onze huidige locatie) op het Industrieterrein Dintelmond aan de 1e Februariweg 9 te Heijningen betrokken.

Hierin is een uitbreiding van kantoor met grote vergader- en instructieruimte. Verder een grotere werkplaats (1250m²) met uitbreiding van ons machinepark met zowel werkplaats- als veldlasmachines t/m dia. 1200 mm.

De Jongh Pipesystems  heeft zich vanaf de beginjaren (2001) tot nu ontwikkeld als een toonaangevend bedrijf en bij uitstek de specialist op het gebied van PE-HD leidingsystemen.

Met een gemotiveerd en goed opgeleid team, inmiddels werken hier dan ook 20 personen, met ruime ervaring in haar branche staan wij dan ook voor u klaar met een deskundig advies tijdens ontwerp, plannings- en uitvoeringsfase. Vanaf het eerste gesprek tot aan het afwerken op locatie is uw project in goede handen.

De Jongh Pipesystems is dan ook klaar voor de toekomst………………………….

                   Het vertrouwde adres voor een gas- en waterdicht leidingnet